lördag 14 juli 2012

Barnvagnsdjungle

Jag fick en fråga här i bloggen förra veckan, om vilken barnvagn vi har tänkt att skaffa. 
Idag har vi varit på Babyproffsen och på BarnensHus för att testa lite olika vagnar. De vagnar som vi hade fastnat lite extra för innan vi åkte dit var Mountain Buggy & Bugaboo. Det är för att vi har hört mest om dem vagnarna från vänner och bekanta. 
Vi blev inte så mycket klokare idag efter att ha varit och testat en del vagnar. Vilken djungel det är! Helt sjukt. 

Man får gå till sina behov och fråga sig:
  -Vad tycker vi är nödvändigt/viktigt på en vagn? 
-Vart kommer vi att köra/göra med den? 
-Vad får den väga? 
-Hur stor plats får den ta? Osv.

Vi ska smälta de vagnar vi provade idag och åka upp dit en gång till i nästa vecka. 
Vi fick en bra genomgång på Teutonia Be You, den verkar också bra. 
Vår tanke är att testa barnvagnarna i butiken och sen köpa på blocket. 
Fortsättning följer..

3 kommentarer:

  1. Jag väntar också barn och min favorit vagn var/är mountain buggy den är fantastiskt. Liten , smidig, en bra terräng vagn , lätt att fälla ihop osv. Men tyvärr är den väldigt lång ihop fälld vilket får den svårt att passa i alla bilar sen den allra största nackdelen . Bebisen kan bara sitta ifrån dig när det är dags för sittdelen vilket många psykologer och pedagoger inte rekommenderar . De säger att barnen får för mycket intryck som de inte kan hantera . Lycka till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, va roligt! Vilken vecka är du i?
      Vi har också fastnat för mountain buggy, så vi funderar på att hitta en billig på blocket och kanske komplettera med en vagn till.
      Jag har också hört att det är många som inte gillar att sittdelen endast kan vara riktad framåt. Det är helt klart en nackdel.
      Vi ska testa lite fler nu i veckan, får se om vi blir något klokare av de :)

      Radera
  2. Det är verkligen som du säger så hiimla viktigt att bebisarna kan se mamma - när de får alla intryck från vagnen. Om man vill ha ett barn som känner sig tryggt och glatt så ska man låta dem vara vända mot mamma/pappa så länge de behöver... Var precis själva på IKEA, premiär för vår lille kille och det är en stor värld där ute för de små liven och då är han nu redan 6mån! Så gör dig en tjänst ta en vagn där ni bestämmer hur/när ni vill ha det. Det ska ju inte vagnen göra =) Har varit på många barnvagnspromisar med kompisar och de har haft det tufft med barn som inte trivs i sin vagn, där barnen får anpassa sig efter vagnen istället för tvärtom!
    PUSS och lycka till - från moster ;o)

    SvaraRadera