onsdag 24 augusti 2011

Kaos i Båstad


Nu är det snart premiär för 'Kaos i Båstad' som vi kommer att deltaga i. Det ska bli kul att se hur de kommer att vinkla programmet. Om man känner igen sig själv eller om det bara blir en "lyx & flärd" avspegling. Vi hoppas att reuse.se får så mycket publicitet som möjligt, men det kan man heller aldrig vara riktigt säker på. 
"All marknadsföring är bra marknadsföring"


Premiär: 6 September

Såhär skriver Kanal 5 om programmet: 

KAOS I BÅSTAD - PREMIÄR TISDAG 6 SEPTEMBER

I dokumentärserien Kaos i Båstad följer vi människor som av olika skäl beger sig till Båstad under tennisveckorna i juli för att njuta av mingel, dans, fest och tennis på en av sommarens traditionella samlingsplatser för festsugna.
Välkommen till Båstad. En välmående småstad med havet som granne på natursköna Bjärehalvön. Tillresande besöker sommartid gärna vackra Norrvikens trädgårdar, de blommande strandängarna och kammarmusikfestivalen.
Utom två veckor i juli. Då arrangeras nämligen tennisveckorna och den lilla orten på gränsen mellan Halland och Skåne förvandlas till en ständig förfest för Stureplansfolket och alla som vill umgås med dem. Pengar och champagnen flödar och span på centercourten eller stranden blir ragg frampå småtimmarna.Men det är inte bara fest i Båstad. På en plats där så många människor möts skapas magi, vävs drömmar och binds nya vänskapsband. 

/Kanal 5
Såhär skriver Aftonbladet om programmet:

Nu ska det bli ”Kaos i Båstad”

Redan 1958 var Båstads tennisvecka en omskriven händelse.  Redan 1958 var Båstads tennisvecka en omskriven händelse.Foto: TIDNINGEN SE/PETER WIXTRÖM
”Kungarna av Tylösand” var förra årets stora skandalsåpa.
Nu är det dags för Kanal 5:s nya sommarsatsning – ”Kaos i Båstad”.
– Men det här är inte alls samma sak. Det här är dokumentärt och folkligt, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.
Det är annars inte en helt oväntad koppling. Tylösand är ett känt resmål för festsugna sommarsvenskar som vill släppa loss. Tennisveckan i Båstad är affischnamnet för stekardisco och champagnesprut.
Men när Kanal 5 nu riktar kamerorna mot invasionen av den lilla skånska orten är det inte en ny version av ”Kungarna av Tylösand” de spelar in.

– Det är inte ett nytt ”Tylösand”. Visst kan man tänka ”kaos” som i festande och röjande. Men vi vill också visa det folkliga och de galna kulturkrockarna mellan ortsbefolkningen och alla ditresta från hela världen, säger Dan Panas på Kanal 5.
När kanalen förra sommaren skildrade festandet i Tylösand fick de kritik från flera håll.
– Det är oacceptabelt och korkat att använda människor som försöksdjur i en miljö där man super ner dem dagligen för att få ihop sin chock-tv, sa Ungdomens nykterhetsförbund då.
Men någon sådan kritik är Panas inte orolig för inför det nya programmet.
– Det är inte bara unga som super i Båstad. Vi följer det som sker på plats helt enkelt, det som händer. Allt kommer inte handla om fest.
2009 såldes 30 000 öl och 3 000 flaskor champagne bara på Pepes Bodega, Båstads största klubb, och fler än 100 000 besökte orten under tiden. ”Kaos i Båstad” spelas in under tennisveckorna den 2 – 17 juli och sänds i höst.

Mikael Delin
Aftonbladet

2 kommentarer:

  1. ÅÅåh, ska ni också vara med?! :D Jag med!! Ja jag hoppas verkligen att det inte blir något såpatrams, men vi får väl se antar jag... Snart är det dags iaf :)))

    SvaraRadera
  2. Ja vi håller tummarna ;) Nu börjar det närma sig..

    SvaraRadera