tisdag 12 juli 2011

Artikel om oss i HD!

Båstad bakom champagnen

Säg tennisveckorna och du tänker galna fester, b-kändisar och rännilar av vaskad champagne. I en ny dokumentärserie vill Kanal 5 visa en annan sida av myntet. Vi hängde med på inspelningen i Båstad.

Bildmaterial

Filmteamet från Kanal 5 följde under tisdagen helsingborgarna Elina Devini, Christoffer Devini, Mathias Söderqvist och Bettan Toresson i Båstad. "Man kan filma någon en hel dag, och så blir det bara några minuter" säger inslagsproducent Caroline Friedman.HD/NST SONNY THORESEN
"Vi försöker vara så naturliga man kan med en kamera mitt i ansiktet. Men man vänjer sig faktiskt", säger Bettan Toresson, en av huvudpersonerna i kommande tv-programmet "Kaos i Båstad".HD/NST SONNY THORESEN

"Kaos i Båstad"

Vad? Dokumentärserie i fyra delar som skildrar människorna under tennisveckorna i Båstad.
Spelas in: Runt hela Båstad fram till söndag.
Sänds: Till hösten i Kanal 5.
NÖJE. Vattnet kluckar mot båten i Båstads hamn och på däck ligger Christoffer Devini och blundar i solskenet. En syn som inte skulle få många att höja på ögonbrynen. Om det inte vore för tv-kameran uppe på bryggan som filmar hans minsta rörelse.
Helsingborgaren Christoffer Devini är en av huvudkaraktärerna i kommande dokumentärserien "Kaos i Båstad". Men trots namnet är det inte bara festbiten Kanal 5 vill åt. De fyra filmteamen på plats under tennisveckorna följer allt från Båstadsbor till barnfamiljer på besök och en amerikansk dj.
– Det kommer så mycket folk hit med helt olika mål och drömmar. Vi vill ta reda på varför de åker hit och inte någon annanstans, säger inspelningsassistent Katri Koskela.
Christoffer Devini seglade till Båstad i söndags tillsammans med sin fru Elina Devini, hennes mamma Bettan Toresson och vännen Mathias Söderqvist. I år är de på plats delvis för att göra reklam för en ny sajt för second hand-mode, men de har varit på tennisveckorna ett tiotal år förut.
– Folklivet och känslan gör Båstadsveckan speciell. Visst kan man rumla runt, men det här är mer som en familjevecka för oss. Vi ser tennis, äter gott och sen kan ungdomarna ha sitt lilla roliga också, säger Bettan Toresson.
Längs hamnpromenaden springer tv-teamet baklänges med kameran i högsta hugg. Ungar stirrar med stora ögon. Folk vänder sig om. Barnvagnar väjer. Men de fyra huvudpersonerna spatserar lugnt framåt gången.
– Jag trodde det skulle vara mer konstlat. Vi gör bara det vi tänkte ändå, och så hänger de på, säger Elina Devini.
– Hela ens liv är ju ändå lite av en dokusåpa, så det är lugnt! konstaterar Christoffer Devini.
De fyra i filmteamet har det lite svårare. En man kommer fram, upprörd över att just ha blivit filmad. Smattrandet från en helikopter dränker ljudet. Och det kommer människor gående från alla håll och kanter.
– Det kan vara svårt, men det är mycket roligare än att filma några gubbar i en panel, säger ljudtekniker Arvid Westfelt.
– Vi måste vara uppmärksamma och kunna plocka upp historier i farten, säger fotograf Mia Bäckström.
I slutet av strandpromenaden stannar teamet plötsligt upp för att ställa några korta frågor i folkvimlet. Radio Båstad spelar Samantha Fox på högsta volym och några fnissande barn hoppar framför kameran. Efter att försäkrat sig om att ha hamnat i bild studsar en pojke överlycklig därifrån:
– Jag blev med i tv!
Jonna Ingvarsonhd.se

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Tycker att ni var det enda intressanta i det där programmet! Kikat in på reuse också och tycker det är ett sjukt bra koncept! Måste också fråga då jag blev total kär i Elinas svart aviator solglasögon! Snälla berätta vad det är för märke samt modell. Så himla tacksam för svar! :)

    SvaraRadera
  2. Hejsan! :)
    Va roligt att höra! Tack så mycket :)
    Menar du de svart solglasögonen som jag hade i programmet (på bilden ovan)? I så fall så är dem inköpta på The T-shirt Store, ca 199kr.
    Ha en trevlig kväll! /Mr. & Mrs. Devini

    SvaraRadera